پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز سه شنبه ، 1404/02/02

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

معاون مرکز بهداشت شهرستان بویراحمد از برگزاری کارگاه استئوپروز به همت واحد بیماری های غیر واگیر شهرستان بویراحمد خبر داد و گفت: استئوپروز به معنای تخلخل(پوکی) استخوان است که در حقیقت استخوان لاغر و ضعیف شده، یا آتروفی استخوان بوجود می‌آیــد.

معاون مرکز بهداشت شهرستان بویراحمد از برگزاری کارگاه استئوپروز  به همت واحد بیماری های غیر واگیر شهرستان بویراحمد خبر داد و گفت: استئوپروز به معنای  تخلخل(پوکی) استخوان است که در حقیقت استخوان لاغر و ضعیف شده، یا آتروفی استخوان بوجود می‌آیــد.


به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهید دامیده شهرستان بویراحمد، مهندس فخرالدین معصومی ابراز داشت: پوکی استخوان شایع ترین بیماری متابولیک استخوان است که با بالا رفتن متوسط سن افراد جامعه به عنوان یک معضل بهداشتی مطرح شده است.


وی ادامه داد: استئوپروز بعد از سکته های قلبی، مغزی و سرطانها به عنوان چهارمین  دشمن سلامت انسان معرفی می گردد، این بیماری  یک اپیدمی خاموش است و علائم بالینی ندارد.


وی افزود: طبــق تعریف کمیته جهــانی، استئوپروز یک بیمـاری منتشـــر استخوانی است که با کاهش توده استخوانی و تغییر ساختمـــــان میکروسکپی نسج استخوان مشخص میگــــردد که منجــــر بـه افزایش ریسک شکستگی استخوان می شود.


وی اذعان داشت: تا سن 30 سالگی ساخت توده استخوانی بيشتر از تخريب و  افزايش ذخيره استخوان (بالا بردن موجودی) ، بعد از 30 سالگی تخريب بيشتر از ساخت و  کاهش ذخيره استخوان (برداشت از موجودی)می باشد.


  معصومی ژنتیک، تغذیه نادرست، عدم فعالیت فیزیکی مناسب و بی حرکتی، اختلالات هورمونی، بیماریهای مختلف التهابی و روش های نادرست زندگی را از عوامل ایجاد کننده این بیماری دانست و افزود: پپیشگیری از استئوپروز در هر سنی مطرح می باشد، در زمان کودکی و جوانی با افزایش توده استخوانی، می توان میــــــزان ذخیره استخوان را افزایش داد.


وی تصریح کرد:  در سنین بالاتر با جلوگیری از کاهش بیشتر توده استخــــــوانی میتوان سن رسیدن به استئوپروز را به تأخیر انداخت.


معاون مرکز بهداشت شهرستان بویراحمد، عنوان نمود: با تغذیه  صحیح ،  ورزش و الگوی صحیح زندگی می توان از بروز استئوپروز پیشگیری نمود. 7-1